1963 Fender Jaguar trem problems

Bringing your older offset back to life.
Post Reply
User avatar
Down Underground
PAT PEND
PAT PEND
Posts: 9
Joined: Tue May 06, 2008 2:24 am

1963 Fender Jaguar trem problems

Post by Down Underground » Tue May 06, 2008 2:45 am

After 10 years on the 65 Mustang I picked up a beater 63 Jaguar. (  If any of you are curious, the Jaguar is a far superior guitar than the mustang! ) Of course the Jaguar was missing the trem bar so I got a replacement from allparts. It does the job, however I have run into a problem. When I use the trem unit I get this nasty clanking sound from the vibrato arm mounting receptacle ( thats the part that sticks up through the top of the plate to accept the trem bar ) smacking against the top of the trem unit ( thats the part that bolts to the body and is stamped Fender) I have thought about sticking a rubber washer down there or using some tape but I don't think it will stay in tune. My guitar tech said "thats just the way they are". Any sugestions to fix this? Thanks!

User avatar
fuzzking
PAT. # 2.972.923
PAT. # 2.972.923
Posts: 10155
Joined: Wed Nov 22, 2006 2:06 am
Contact:

Re: 1963 Fender Jaguar trem problems

Post by fuzzking » Tue May 06, 2008 3:39 am

Your guitar tech has no idea. The trem is supposed to be floating.

http://www.webrocker.de/jaguar/cms/2007 ... lo-system/


edit:

on re-reading my reply i think i might have come over a bit harsh. this was not my intent.

:)
Last edited by fuzzking on Wed May 07, 2008 2:27 am, edited 1 time in total.
Jesus must be spinning in his grave.

User avatar
mynameisjonas
Admin
Admin
Posts: 12527
Joined: Tue Sep 12, 2006 5:55 am
Location: Stockholm, Sweden
Contact:

Re: 1963 Fender Jaguar trem problems

Post by mynameisjonas » Tue May 06, 2008 7:19 am

sounds like you just need to loosen the spring (turn the large screw in the center of the plate counter clockwise).

Post Reply