Pathfinder 15r problems

Make it loud here.
Post Reply
User avatar
DesmondWafers
PAT. # 2.972.923
PAT. # 2.972.923
Posts: 1453
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:15 pm
Location: Illinois

Pathfinder 15r problems

Post by DesmondWafers » Tue Sep 12, 2017 3:35 pm

Bad luck continues! This time in the form of an amp. Got it in the mail today, no sound from the speaker at all. Probably disconnected, right? Well there's no sound from the headphone out either and the speaker connections look just fine. It turns on, but I just cannot get it to make any sounds. I'm thinking it might be the input jack, but would like to see what OSG'rs might think.

User avatar
Larry Mal
PAT. # 2.972.923
PAT. # 2.972.923
Posts: 7863
Joined: Mon Nov 29, 2010 4:25 pm
Location: Saint Louis, MO

Re: Pathfinder 15r problems

Post by Larry Mal » Tue Sep 12, 2017 6:15 pm

I think maybe you should play the harmonica.
I'm not Steve Bannon, I'm not trying to suck my own cock.

User avatar
DesmondWafers
PAT. # 2.972.923
PAT. # 2.972.923
Posts: 1453
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:15 pm
Location: Illinois

Re: Pathfinder 15r problems

Post by DesmondWafers » Tue Sep 12, 2017 6:26 pm

See, a lot of the guitar stuff I complain about most players would ignore. I'm sure most guitarists would have played that guild I had no problem; the intonation was almost spot on. It sort of makes me feel like a whiner, rather than having high standards. Then shit like THIS comes along and proves that there is some cosmic force destroying my new gear.

Also, regarding the amp: There's an LED that lights up on the pcb when I tap the input side of the cord, particularly when it's on the gain channel. I assume it corresponds with the gain. That would rule out a bad input jack, methinks. Back to square fucking one.

EDIT: Nevermind, fixing these things on your own is so satisfying. Even if it took 4 fucking hours.

User avatar
jdr1014
PAT. # 2.972.923
PAT. # 2.972.923
Posts: 390
Joined: Fri Dec 16, 2011 8:02 am

Re: Pathfinder 15r problems

Post by jdr1014 » Fri Sep 15, 2017 4:56 am

......well.......what was the problem with it?

User avatar
DesmondWafers
PAT. # 2.972.923
PAT. # 2.972.923
Posts: 1453
Joined: Tue Mar 15, 2011 11:15 pm
Location: Illinois

Re: Pathfinder 15r problems

Post by DesmondWafers » Fri Sep 15, 2017 9:42 am

I got lucky. One of the pin connectors had a ground loose. Simply by retouching the soldering of that particular wire, it started working again. My knowledge of amps is small, I was just lucky enough to notice that it started to make sound when I moved some wires around. I then checked every single wire on it until I got to that one.

User avatar
jdr1014
PAT. # 2.972.923
PAT. # 2.972.923
Posts: 390
Joined: Fri Dec 16, 2011 8:02 am

Re: Pathfinder 15r problems

Post by jdr1014 » Fri Sep 15, 2017 1:32 pm

Glad you got it figured out. Fixed a similar problem with a well-used P15R years ago (now sold). P15R's are a fun little amp and I missed that one so bought another when they discontinued them.

Post Reply